23 December 2013

Review Novel: Bukan Isteri Sempurna


Assalamualaikum.. Novel ni novel yang pertama aku dapat tandatangan penulis... Happy giler ! Tapi nama FD :( Takpelah asalkan dpt tandatangan... Cerita pun menarik .. Apalagi jom baca review aku..

Sinopsis Bukan Isteri Sempurna:
Nina telah diperkosa oleh Danish Arham, kembar kepada Daniel Arman. Apabila Danish Arham melarikan diri, Daniel Arman terpaksa menggantikan tempat abang kembarnya dengan mengahwini Nina. Datuk Zainuddin yang bersangka buruk dengan Nina telah melemparkan pelbagai tuduhan terhadap Nina sehingga Nina melarikan diri.
Lima tahun berlalu. Nina bertemu semula dengan Daniel Arman apabila syarikat tempat dia bekerja bergabung dengan syarikat Daniel Arman dan dia tidak dapat mengelak apabila jawatannya bertukar daripada menjadi setiausaha Zachary kepada PA Daniel Arman.
Namun begitu, Daniel Arman tidak pernah membenci Nina. Nina pula tidak pernah mengharapkan cinta Daniel Arman kerana dia sedar hakikat dirinya yang tidak sesempurna wanita lain. Tambahan pula Azzura sering bersama dengan Daniel Arman. Dan Zachary, rakan kongsi Daniel Arman yang tidak putus-putus mengharapkan cinta Nina.
Ketenteraman hidup Nina berkocak apabila Danish Arham kembali dan inginkan Nina sebagai haknya. Danish Arham melakukan pelbagai perkara untuk mendapatkan Nina kembali namun bagi Daniel Arman, Nina telah menjadi isterinya dan dia bertanggungjawab ke atas wanita itu walaupun tidak pernah wujud hubungan suami isteri yang sebenar antara mereka.
Daniel Arman: “Selagi you masih isteri I, selagi itulah you menjadi tanggungjawab I. Dan I nak you tahu I buat semua ni bukan sebab I nak you kembali pada I tapi I tak nak you pergi goda lelaki lain. I pun akan terpalit dosa kalau you buat tak senonoh di luar.”


Danish Arham : “Daniel Arman tak mampu nak jaga you.”
Nina : “Jangan ingat lepas semua yang berlaku, saya akan terima Encik Danish dalam hidup saya. Biarpun Daniel Arman buang saya, tapi saya tak kan terima Encik Danish jadi suami!. Lelaki macam Encik Danish tak layak jadi suami sesiapa pun!”
“Tingkahmu sering membuatku kaku. Bicaramu mampu membuatku kelu. Namun... bisakah aku berikan kau bahagia? Andai Aku BUKAN ISTERI SEMPURNA.”
Review dari aku:
Novel ni paling best sebab kisah dia memang sadis. Sob..sob.. Ihiks ! Kisah hidup Nina memang sedih. Kalau novel lain kahwin paksa sebab family tapi yang ni tak. Itu yang best. Tapi yang geramnye Danish. Eee.. dia punya watak dalam novel memang jahat. Sepanjang perkahwinan Nina n Daniel, Nina ni jenis yang malu so Daniel yang kena bertindak dulu. Waktu baca gelak, nangis, geram semua ade lah. Tapi an, kepercayaan Daniel kt Nina lepas dah berbaik, senipis bawang. Dia percaya bulat-ii apa yang dia dengar. Yang Nina pulak pasrah. Tak puas hati betul... Tak bolehlah nak cite semua kang korang tak beli pulak novel ni. Jom beli novel ni !! Tak rugi ponn...